PREZENTARE PRODUS
- Îmbunătățește digestia și peristaltismul;
- Normalizează microflora intestinală, are efect profilactic asupra disbiozei intestinale;
- Detoxifică organismul, elimină resturile și toxinele din organism;
- Întărește imunitatea;
- Îmbunătățește metabolismul lipidelor (elimină colesterolul rău);
- Crește sinteza vitaminelor și mineralelor în organism (magneziu – cu 30%, calciu – cu 20%);
- Menține senzația de sățietate;
- Normalizează nivelul de zahăr în sânge;
- Se potrivește persoanelor cu diabet zaharat.
Este unul din cele mai renumite prebiotice, este folosit în industria alimentară și farmaceutică, fiind utilizat chiar și în produsele cosmetice. Cu toate acestea inulina nu poate fi sintetizată în mod artificial, aceasta are origine vegetală și se conține în rădăcinile și tuberculii plantelor. Cea mai mare cantitate de inulină se găsește în trufele albe, cicoare și anghinare. La fel aceasta se regăsește și în usturoi, ceapă, echinacee, stafide, sparanghel, banane, clopoței, liliac, chiar și în păpădie.
Inulina trece prin tractul gastrointestinal superior fără a suferi careva modificări, iar ulterior în intestinul gros este total fermentată de bifidobacterii, astfel stimulând dezvoltarea și activitatea metabolică a acestora. Iar la rândul său partea nefermentată a inulinei odată cu eliminarea sa curăță organismul de toxine, produsele descompunerii și alte substanțe dăunătoare organismului. Astfel inulina posedă numeroase proprietăți benefice pentru organism.
Odată ajunsă în stomac inulina este supusă acțiunii acidului clorihidric, iar moleculele sale nefermentate absorb moleculele glucozei, împedicând absorbția glucozei în sânge. Astfel scăzând nivelul zahărului în sânge. Această capacitate a inulinei de a regula nivelul zahărului din sânge ajută la tratarea diabetului zaharat de tipul II.
INFORMAȚII NUTRIȚIONALE
Porție = 1 lingurită de ceai rasă = 3 gr.:
MOD DE ADMINISTRARE
Se adaugă o porție (3 grame) în băutura preferată, și se administrează de 1-2 ori pe zi.