Guarana

Ambalaj: 60 tab

Preț nou: 210 L
300 L

PREZENTARE PRODUS

Această plantă este întrebuințată de indigenii din Brazilia, Columbia și Peru deja de sute de ani, însă popularitatea în rândul consumatorilor europeni a fost câștigată abia de curând. Literal denumirea plantei înseamnă «un fruct ce seamănă cu ochiul uman» Într-adevăr, planta dată arată neobișnuit: miezul negru, asemănător unei pupile imense, învăluit în carne albă, iar pleoapele «ochilor» sunt formate dintr-o piele densă de un roșu intens.

O caracteristică deosebită a pulberii din fructele acestei plante, este faptul că are un conținut de cofeină de 5 ori mai mare decât boabele de cafea. Și mai surprinzător este faptul că utilizarea băuturilor energizante din pulberea acestei plante nu are efecte negative asupra ritmului cardiac și sistemului nervos. Guarana conține numeroase microelemente, cum ar fi: zinc, sodiu, mangan, vitamina A, vitamina E, vitamina PP, vitamine din grupa B. De asemenea pulberea din fructele braziliene este o sursă naturală de taninuri, aportul cărora are un efect de întărire a pereților stomacului și intestinelor, și în general contribuie la normalizarea proceselor digestive.

Proprietăți și efecte asupra organismului: cu câteva secole în urmă, în timpul unor călătorii istovitoare, locitorii indigeni din America de Sud au remarcat un efect tonic și o capacitate de recuperare mai rapidă a organismului în urma consumului guaranei. În zilele noastre această plantă are un spectru de utilizare foarte larg:

  • În primul rând, pulberea de guarana este pe larg utilizată în cadrul curelor de slăbire. Într-adevăr, efectul tonic scade pofta de mâncare, cea ce vă permite să micșorați numărul de calorii al dietei dumneavoastre și respectiv să declanșați procesele de ardere a grăsimii;
  • În al doilea rând, extractul de guarana este prezent în alimentația sportivă. Acest lucru nu este de mirare, deoarece cofeina și teobromina din compoziția guaranei cresc rezistența, forța fizică și vă oferă o recuperare mult mai rapidă după antrenamentele intensive;
  • În al treilea rând, studenții remarcă efectele pozitive ale guaranei în procesul de pregătire pentru examene. Întrebuințarea produsului dat asigură o creștere de lungă durată a concentrației, îmbunătățește memoria și crește forța de muncă;
  • S-a remarcat faptul că utilizarea regulată a pulberii de guarana contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular, micșorarea nivelului de colesterol din sânge, precum și la normalizarea fondului emoțional și înlăturarea simptomelor de depresie.

Atenționări și efecte negative: în ciuda tuturor beneficiilor pe care le poate aduce utilizarea guaranei, există o serie de contraindicații pentru utilizarea acesteia – sarcina, alăptarea, reacții alergice pronunțate la alimente, vârsta înaintată, boli ale sistemului cardiovascular. Depășirea normei zilnice poate avea efecte negative asupra organismului, aceste efecte se manifestă prin creșterea semnificativă a pulsului, transpirație abundentă, iritabilitate, dureri în regiunea cutiei toracice, tremur la nivelul membrelor. Pentru evitarea consecințelor negative se recomandă respectarea normei zilnice recomandate.

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Porție = 1 tabletă:

VEZI COMPOZIȚIA

MOD DE ADMINISTRARE

Se recomandă administrarea 1 tablete de 3 ori pe zi în timpul mesei.

×

TOP